Blog: Dankzij 3D4U kon ik weer echt blij zijn met mijn kindje

Blog: Dankzij 3D4U kon ik weer echt blij zijn met mijn kindje

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Misschien ben je er al jaren mee bezig en is het nu eindelijk zover, of misschien kwam je zwangerschap eerder tot stand dan je had verwacht. Hoe dan ook: je bent zwanger! Je bent onder controle bij een verloskundige en je krijgt verschillende echo’s aangeboden. Een leuk, maar ook spannend moment om je kindje te zien. Hoe ziet hij of zij eruit? En zal alles wel goed zijn met je kleintje? Soms worden er afwijkingen gevonden tijdens een echo. En dan volgen er vaak vele medische echo’s en wordt de focus gelegd op de gevonden afwijking. Pats…weg zijn je zorgeloze en mooie dromen over jullie kindje. De medische termen vliegen je om de oren en behandelingstrajecten worden uitgestippeld. Het kan dan heel fijn zijn om,  naast het medische traject, op een andere manier naar je kindje te kunnen kijken.

Zo kwam er onlangs een aanstaande moeder met haar moeder (de aanstaande oma) langs bij 3D4U. Ze vertelde mij dat er een schisis (ook wel lipspleet of hazenlip genoemd) was geconstateerd bij haar kindje. In het ziekenhuis werd de medische molen opgestart en elke echo richtte zich op de bovenlip en het gehemelte van haar kindje. Dankzij de medische wetenschap is een schisis doorgaans heel goed te behandelen, een hele geruststelling maar bovenal: het gaat om jouw kindje. Het kindje dat jij met liefde draagt, koestert en in je buik voelt bewegen. Deze moeder wilde dolgraag samen met haar moeder op een andere manier naar haar (klein)kindje kijken. Tijdens de eerste prachtige beelden van haar kleintje zei ze: ‘Ik ben nu al zoooo blij met mijn kindje, mijn liefde voor mijn kindje is al zo groot, dat is met geen pen te beschrijven.’ Tranen van geluk biggelden bij haar en haar moeder over hun wangen. Op zulke momenten denk ik: dit is waar ik het allemaal voor doe, om aanstaande (groot)ouders op een fijne en liefdevolle manier in alle rust naar hun allerliefste(klein) kindje te kunnen laten kijken. Alles is liefde.