Meer info

Wat is nu het verschil tussen
2d, 3d en 4d beelden?

Een 2-dimensionale echo kijkt als het ware door je kindje heen, net als bij een röntgenfoto. Harde delen, zoals bot, zijn wit en vocht is zwart op het beeld. 3D beelden maken het mogelijk om tegen het kindje aan te kijken! Deze beelden zijn niet zwart-wit maar meestal in de kleur sepia. Deze kleur zorgt voor het beste contrast en dus de mooiste beelden. Met 3-dimensionale beelden kan je bijvoorbeeld zien op wie hij of zij lijkt, of misschien zie je de baby al lachen! De nieuwste techniek – 4-dimensionale echografie – maakt het mogelijk om de baby live in 3d te zien bewegen. een 3d filmpje dus. Op die manier kan je goed zien wat die kleine daarbinnen allemaal aan het doen is ; gapen, slapen, schoppen, draaien… Het gebeurt vaak zonder dat je dat allemaal zelf merkt! Wij beschikken over de HD-live techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om de sepia 3- en 4d beelden om te zetten naar levensechte beelden in een “huidskleur” .

Echt mooie beelden:

De kwaliteit van de beelden kan worden beïnvloed door onder andere de ligging van het kindje in je buik, de positie van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater om het kindje heen. Een andere factor is de buikwand, met andere woorden de diepte waarop de echobeelden worden gemaakt. Bij vrouwen met een iets hogere BMI (Body Mass Index) hebben wij de ervaring dat de beelden vaak mooier zijn als ze iets later in de zwangerschap worden gemaakt.

Kan ik mensen meenemen?

Jullie visite is altijd welkom bij ons, gezellig! Helemaal leuk nu we onze nieuwe camera hebben welke ook  partners, broertjes of zusjes, opa’s en oma’s, etc vastlegt. Bedenk wel dat de ruimte niet héél groot is en dat we 4 zitplaatsen hebben. ( en een “bed” voor de zwangere natuurlijk)

Meer mensen kán, maar die hebben dan wel automatisch een “sta-plaats”.

Voor de kleinsten hebben we een speelhoekje met autootjes, poppen, beren etc. !

Wat is het beste moment voor een pretecho?

Mocht je 1 keer in de zwangerschap voor een 3d echo willen komen is ons advies om te wachten tot na de 28e zwangerschapsweek. Niet omdat het daarvoor niet leuk is, maar omdat het kindje dan niet meer zo heel dun oogt. Er komen al wat babyspekjes op waardoor de beelden, van met name het gezichtje, veel mooier worden. Bij een tweelingzwangerschap is het echter beter om iets eerder te komen; rond de 24 weken. Dan is het nog niet te ‘vol’ in je buik. Dames met een iets hogere BMI adviseren we om tegen de 30e week te komen, de baby ligt dan minder diep wat de kans op fraaie plaatjes groter maakt. Geslachtsbepalingen doen wij vanaf 16 weken.

Mochten wij, om welke reden dan ook, de baby niet in beeld krijgen, of het geslacht niet kunnen zien, mogen jullie kosteloos een keer terugkomen. Wij gaan voor kwaliteit! (Hierover is echter nooit 100% zekerheid te geven).

TARIEVEN

Hieronder staan onze pakketten. Als je liever op een ander moment een pretecho wilt, of af wilt wijken van onze standaardpakketten. Mail of bel mij dan gerust.